sr

Kontrola kvaliteta

Vizija kompanije Proizvodnja Mile Dragić je da postane lider u proizvodnji zaštitne opreme za vojsku, policiju i individualnu zaštitu civila. Sistem kontrole kvaliteta je osnovni garant ove vizije. Briga o kvalitetu se vidi u svim segmentima kompanije, od rukovođenja do proizvodnje. Procesi proizvodnje su u potpunosti usaglašeni sa svetskim standardima. Kompanija poseduje ISO 9001 i ISO 14001 dodeljen od strane renomirane nemačke kuće TÜV NORD CERT GmbH.

Takođe, kompaniji su dodeljeni sertifikati Ministarstva odbrane Republike Srbije – Sektora za materijalne resurse – Vojne kontrole i kvaliteta koji potvrđuju da je kompanija uspostavila sistem menadžmenta kvalitetom u saglasnosti sa SRPS ISO 9000:2008 i SORS 9000/05 standardima.

Kompanija Proizvodnja Mile Dragić je vlasnik NATO kodifikacionog broja NSN 8470-73-000-0096 za VOJNIČKI ŠLEM M97 – MANJI. Ovaj sertifikat je dodeljen od strane Agencije za standardizaciju, kodifikaciju i metrologiju Republike Srbije.

U želji da zadovoljimo posebne zahteve tržišta, tesno sarađujemo sa vodećim svetskim proizvođačima specijalnih materijala.

Kompanija Proizvodnja Mile Dragić je sertifikovan DuPont™ Nomex® patner (najveći proizvođač materijala koji se koriste kod izrade balističke zaštite i druge opreme koja mora biti otporna na temperaturne, hemijske i električne agense).

U redovnoj upotrebi u procesu proizvodnje koriste se i SYMPATEX® (svetski priznat proizvođač tzv. “dišljivog“ materijala sa vazduhopropusnim membranama).

Ugradnjom raznovrsnih proizvoda kompanije YKK® (lider u proizvodnji rajsferšlusa, kopči i čičak kompleta), kao i primenom anti-trauma materijala proizvedenih od strane HEATCOAT®, mi smo pomerili granice eksploatacije naših proizvoda dajući im izuzetnu prednost u odnosu na druge slične proizvode koji se trenutno mogu naći na tržištu.

Kompanija Proizvodnja Mile Dragić je zvaničan distributer proizvodnog programa kompanije 3M koji se odnosi na opremu za bezbednost i zaštitu na radu lica u svim okruženjima.